Prylspaning


posted by Helena on , , , ,

No comments

Det finns mycket roligt i bakväg att titta på både på loppis och i affärer. I helgen sprang vi över denna giganstiska kavel. För de stora knäckebröden, frågan är bara om man har ett tillräckligt stort bakbord?
Det fanns även många brödburkar till en billig peng. Det blev inget köp för vår del men nästa gång kanske?



Från loppis till hipp inredningsäffär. Dessa äggklockor är inte speciellt dyra och lyfter vilket kök som helst! En rosa står på önskelistan. Gör sig bra på kylskåpet och vem vill inte ha en sådan?






Jag fastnade för den lite smäkäcka 50-tals serien av olika bakredskap. Retro med en stor portion humor.








En Kitchtenaid står högt på önskelistan. Drömmen vore en cremévit sådan. Frågan är om den fyller inredningsbehovet mer än bakningsbehovet? Bröden blir ju lika bra i vilken annan assistens som helst, fast fina är dom! Lika fin var den retroinspirerade hushållsvågen. Lite mer stil på vägandet med denna!


Formar är också roligt. Det finns ju inte bara muffinsformar utan vackra pappersformar för sockerkakor och lite mindre bröd! Bra i stugan när formarna inte följer med? Rågbrödet får ju lite mer stil med rosor. Till höger baguetteformar, där håller sig bröden på plats under jäsningen och får fina små hålmönster som sig bör. Vi har letat länge efter dessa till skapligt pros och 299 kr känns överenskommet.



Dagens enda inköp och fynd blev en ny liten anteckningsbok för recept för endast 29 kr på Åhlens. Den kommer att användas flitigt, precis som den gamla blåa. Ett hett tips till er, skaffa en och skriv ned varenda liten ändring ni gör i ett recept eller när ni exprimenterar i hop något. Det är alltid bra för minnet kan i bland vara kort!

Leave a Reply